Gezinscoaching 

In de veilige gezinssituatie begeleid ik gezinnen met uiteenlopende problematiek naar rust, reinheid en regelmaat.

Gezinscoaching

Gezinscoaching is mijn specialisme. Met veel plezier en toewijding help ik gezinnen met uiteenlopende problematiek naar rust en harmonie. Opvoeden is niet eenvoudig en als ouder zit je soms met de handen in het haar. Wanneer je zelf niet meer weet welke stappen je kunt zetten om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen, ben ik je hulplijn. Ik kom bij jullie thuis en samen gaan we aan de slag. We onderzoeken op welke manier ervaringen uit het gezin van herkomst en jullie eigen jeugd mee worden genomen in het huidige gezin. Dit kunnen overtuigen op het gebied van opvoeding zijn, maar ook communicatiepatronen en thema’s die belangrijk zijn. Als beide ouders verschillende opvattingen hebben over opvoeden, kan dat zorgen voor een disbalans in het gezin. Kinderen voelen dit al snel aan en dat leidt weer gedrag. Ik coach jullie naar een situatie waarin jullie weer op één lijn zitten in de opvoeding.

Samen kijken we vooral naar de sterke kanten. Wat zijn de krachten en hoe kunnen we deze maximaal benutten? Ik kijk ook naar alternatieven en keuzemogelijkheden. Met een kleine verandering kunnen we al een groot effect bereiken. Inzicht in jezelf en de niet effectieve patronen creëert vaak emotionele ruimte en inspireert ouders om in hun kracht te staan en zo hun eigen gezin te regisseren.

 

Jeugd- en gezinscoaching?

Veel ouders zijn op zoek naar een handleiding of training om het gedrag van hun kind positief te beïnvloeden. In mijn coaching gebruik ik vaak visuele hulpmiddelen, zoals schema’s en picto’s en praktische gedragsoefeningen. Zo kunnen ouders meer rust en structuur terugbrengen in het gezin. Er is weer ruimte voor opvoeden, maar ook genieten van elkaar. Als gezinscoach sta ik naast jullie als ouders. Ik begeleid, ondersteun, moedig aan en coach jullie zo naar een stabiele, rustige gezinssituatie.

Meer over hulp bij opvoeden lees je hier. 

 

Gezinscoaching in de praktijk

  • Rust, reinheid en regelmaat terugbrengen bij gezinnen met kinderen met AD(H)D, Autisme Spectrum Stoornis of andere problematiek.
  • Vanuit de kracht van het gezin bouwen aan een stabiele situatie.
  • Communicatiepatronen binnen het gezin herkennen en verbeteren. 
  • Met gedragsoefeningen kinderen leren omgaan met hun emoties. 
gezinscoaching, geweldloos verzet

Tarieven Gezinscoaching

Gezinscoaching kan met een verwijzing vanuit de gemeente, jeugdbescherming of (huis)arts. In de regio’s Alkmaar, Schagen en Westfriesland ben ik ook inzetbaar via Koel & Co en Koel Jeugdzorg. Begeleiding via een verwijzing wordt altijd vergoed.

Wil je liever begeleid worden zonder dat huisarts, jeugdzorg of andere overheidsinstanties daarvan op de hoogte zijn, dan werk ik ook zonder verwijzing. Anoniem.

Het tarief voor Gezinscoaching en andere zorg is dan € 85,- per uur, inclusief btw en reiskosten.

 

 

Locaties Gezinscoaching

Als ambulant begeleider kom ik bij gezinnen thuis. Ik kan jullie dus begeleiden in de eigen veilige thuissituatie. Is deze situatie niet veilig of hebben jullie andere wensen, dan kunnen we deze bespreken tijdens het kennismakingsgesprek.