Over Daisy

Daisy Grandia

>Ik ben Daisy Grandia (1981). Ik ben 12,5  jaar getrouwd en samen hebben we twee dochters van 5 en 11 jaar. Zelf groeide ik op als enig kind in een eenoudergezin. Elke dag sta ik er dan ook bij stil hoe bijzonder het is om een gezin van vier te zijn. Mijn ouders scheidden toen ik 1 jaar was. Mijn moeder vond het moeilijk om mij in haar eentje op te voeden. Het was een dagelijkse strijd om alles in haar eentje te moeten rondbreien met beperkte tijd én beperkte financiële middelen. Mijn moeder had veel steun gehad aan een begeleider of opvoedcoach, om haar te ondersteunen bij opvoedvraagstukken.

In mijn tienerjaren kreeg ik het erg moeilijk met mezelf en mijn omgeving. Van mijn 15de tot mijn 16de heb ik in een leefgroep gewoond met jongeren die tijdelijk niet thuis konden wonen. Een week na mijn 18de verjaardag woonde ik op mezelf in de stad. Achteraf gezien was ik hiervoor te jong. Daardoor heb ik niet altijd handige keuzes gemaakt. Hier heb ik last van gehad. Nu zie ik mijn achtergrond als een bron van inspiratie en kracht. Uiteindelijk kwam ik in contact met de juiste hulpverlener en is mijn christelijke levensovertuiging mijn kompas.

Ik weet als geen ander hoe het is om je kwetsbaar te voelen. Wat het is om je onbegrepen te voelen door de hulpverlening, maar ook door je omgeving. Dit maakt mij extra gedreven om ouders en kinderen met een hulpvraag zorgvuldig en met aandacht te benaderen en te begeleiden.

Ervaring en opleiding

Na het behalen van mijn Hbo-diploma Godsdienst Pastoraal werk, heb ik jaren gewerkt bij het Leger des Heils. Hier was ik groepsleider en mentor van vrouwen in de psychiatrie en verslavingszorg. Inmiddels ben ik ruim 9 jaar werkzaam als individueel- en gezinsbegeleider. Ik richt me vooral op gezinnen waar sprake is van autisme en/of ADHD bij het kind en/of de ouder. Begin 2020 rondde ik de posthbo-opleiding Intensief Ambulant Gezinsbehandelaar (IAG) af. Door de jaren heen volgde ik verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van psychopathologie, systemische interventies, autisme en geweldloos verzet.

Daisy Grandia: eerlijk en verbindend

Bij mij weet je altijd wat je aan me hebt. Ik ben eerlijk, verbindend, open en enthousiast. Ik gebruik mijn sterk ontwikkelde intuïtie als leidraad in gesprekken. Ik ben transparant en direct, maar altijd op een respectvolle manier. Ik vraag veel door, op zoek naar de kern van het verhaal. Als het nodig is bespreken we ook lastige onderwerpen, zoals onveiligheid thuis en schadelijk gedrag. Ik zal discreet zijn, maar waar nodig en gewenst heb ik korte lijnen met jeugd- en WMO-consulenten, de GGZ en andere hulpverlenende organisaties. Ik houd mijn cliënt, jou en je gezin, altijd in het oog. Iedereen heeft zijn eigen tempo en jouw tempo is leidend voor alles wat ik doe.

Samen met ouder

Ik word enthousiast van het coachen en begeleiden van ouders in hun ouderrol. Er is geen handboek voor ouderschap, dus voor iedere ouder is het een andere zoektocht naar wat werkt. Om de juiste ondersteuning te kunnen bieden, vind ik het belangrijk dat ik met de ouders samenwerk. Ik leg niets op en neem de zaak ook niet over. Als ouder houd je altijd zoveel mogelijk zelf de regie over je eigen gezin. Ik gebruik verschillende technieken, middelen en instrumenten om jullie doelen als gezin te behalen. In het kennismakingsgesprek vertel ik je daar alles over. Ik ben tevreden als ouders zich weer sterker, zelfbewust en wilskrachtig voelen in hun rol. Dat ze in staat zijn zelf hun koers te bepalen, samen met het gezin dat meer in balans is en waar een gevoel van verbinding heerst.