Begeleide omgang

Wanneer de onderlinge band verstoord is geraakt, coach ik met Begeleide omgang ouders en kinderen op een veilige, ontspannen manier naar hernieuwd contact.  

Mijn methode

Wanneer het contact met één of beide ouders is stilgelegd, om wat voor reden dan ook, doet dat veel verdriet. Begeleide omgang laat ouder en kind op een ontspannen, veilige manier contact maken. Zo kunnen beide werken aan een hernieuwde band. Mijn intentie is om zo veel mogelijk op de achtergrond aanwezig te zijn. We werken er naartoe de begeleiding tijdens de omgang zo snel mogelijk af te bouwen.

Tijdens het begeleide bezoek vind ik het belangrijk dat de kinderen op een positieve, ontspannen en plezierige manier contact hebben met hun ouder(s). Ondertussen werken we samen aan de toekomst. We inventariseren welke opvoedvaardigheden jullie al beheersen, zodat we ze kunnen versterken. Ik kijk naar de mogelijkheden, niet naar beperkingen. Daarbij houd ik sterk rekening met de loyaliteit van kinderen naar hun ouders.

De (emotionele) veiligheid van het kind staat altijd voorop. Mijn doel is zoveel mogelijk lijntjes met elkaar te verbinden. Daarbij werk ik volledig transparant met de ouders en de jeugdbescherming samen.

Tarieven Begeleide omgang

Het traject van wordt in gang gezet na verwijzing vanuit de gemeente, jeugdbescherming of (huis)arts. In de regio’s Alkmaar, Schagen en Westfriesland ben ik ook inzetbaar via Koel & Co en Koel Jeugdzorg. Begeleiding via een verwijzing wordt altijd vergoed.

Locaties Begeleide omgang

Een begeleid bezoek gebeurt bij voorkeur in een neutrale, veilige omgeving. Waar dat precies is, bepalen we in overleg met de gezinsbegeleiding.